085 - 077 78 50

Aangifte inkomstenbelasting

17 februari 2021

Ook u heeft waarschijnlijk de aangifte van de Belastingdienst ontvangen, deze moet voor 1 mei 2021 zijn ingediend. In dit blog geeft Ivendi u tips om de belastingaangifte soepel te laten verlopen.

Hoeveel belasting betalen?

Hoeveel belasting u moet betalen over het afgelopen jaar hangt af van een aantal factoren: uw inkomsten, vermogen, aftrekbare kosten en eventuele schulden. Sommige kosten mag u in één jaar aftrekken, voor andere geldt dat u deze kunt spreiden over een aantal jaar.

Tip: ook studiekosten die u maakt om u vakkennis op peil te houden, mag u aftrekken als bedrijfskosten.

Vrijstellingen en regelingen

Verder is het mogelijk gebruik te maken van verschillende aftrekmogelijkheden of vrijstellingen. Denk aan de zelfstandigenaftrek, mkb winstvrijstelling of de kleine ondernemersregeling. Twijfelt u of u van een bepaalde regeling gebruik mag maken? Neem contact op met Dirk de Vries. Hij weet precies welke regelingen en vrijstellingen van toepassing zijn en rekent u de voordelen voor.

Coronaregelingen

Voor het jaar 2020 heeft de Belastingdienst vanwege corona een aantal regelingen aangepast en zijn er nieuwe regelingen gemaakt. Deze tijdelijke maatregelen zijn gericht op uitstel van betaling, verlagen van voorlopige aanslagen en versoepeling van voorwaarden. Ivendi vertelt u graag welke regelingen er zijn en adviseert u welke op uw situatie van toepassing zijn.

Zelf doen of uitbesteden

De wet- en regelgeving rondom aftrekposten, regelingen en mogelijke vrijstellingen kan behoorlijk complex zijn. Besteedt u aangifte inkomstenbelasting voor maximaal voordeel en onnodige stress uit aan kundige partij zoals Ivendi. Zij kennen de mogelijkheden en regels om voor u tot een optimale Belastingaangifte te komen, want te veel betalen wil niemand. Wacht niet te lang met contact opnemen, dan zorgen wij er samen voor dat uw aangifte inkomstenbelasting voor 1 mei bij de Belastingdienst is ingediend.

Neem contact op met Dirk de Vries via 085 – 077 78 50 of neem contact op via het contactformulier.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom