085 - 077 78 50

Coronamaatregelen: TVL

18 januari 2021

Tijdens de coronacrisis heeft de overheid meerdere regelingen en steunpakketten opgezet om ondernemers te helpen. Wat zijn de lopende regelingen en steunpakketten op dit moment? In dit blog gaan we in op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) draagt zorg voor de TVL. Aanvragen van de TVL over het 4e kwartaal van 2020 kan nog tot en met 29 januari 2021. Ook voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 is het mogelijk een aanvraag te doen. De datum voor het aanvragen daarvoor wordt later bekend gemaakt. 

De tegemoetkoming is voor bedrijven die minimaal 30% van hun inzet hebben verloren. De TVL bestaat uit minimaal € 750,- en maximaal € 90.000, -. Verplicht gesloten horecaondernemingen en non-food detailhandelsondernemingen ontvangen de opslag Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA) of de opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) bovenop TVL. Voor ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche komt een aanvullende TVL-subsidie.

U kunt van zowel de TVL als de NOW gebruikmaken. Hierbij compenseert de NOW de loonkosten deels en is de TVL een tegemoetkoming voor andere vaste lasten. De TVL  wel heeft invloed op de NOW-regeling. Een ontvangen TVL wordt bij de NOW-regeling gerekend als omzet, waardoor de NOW-subsidie lager uitvalt. Met beide regelingen ontvangt u opgeteld meer subsidie.

Wilt u weten hoe dit voor u uitpakt? Dirk de Vries van Ivendi rekent u het voor. Bel: 085-0777850.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom