085 - 077 78 50

Heeft u uw administratie op orde? Ivendi tipt de zzp’er

15 maart 2021

Is uw administratie op orde? Ivendi verzorgt het voor u als zzp’er voor All-in €150,- per maand. Als zzp’er bent u verplicht om uw administratie bij te houden. Daarnaast is het voor uzelf rustgevend om een goed en actueel overzicht te hebben. Door direct goed te starten met het bijhouden van uw administratie, zorgt u ervoor dat uw bedrijfsvoering soepel verloopt. Ivendi geeft u handige tips.

Open een zakelijke rekening.

Door het openen van een zakelijke rekening, scheidt u uw zakelijke en privé inkomsten en uitgaven. Dat is wel zo overzichtelijk.

Start direct met het opzetten van uw zakelijke administratie

Hoe eerder u begint met het opzetten van een zakelijke administratie, des te minder tijd en energie dit daarna kost. Het is zelfs zinvol om te beginnen voor u aan de slag bent. Voor u begint met uw onderneming, heeft u namelijk mogelijk al geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Vaak zijn deze fiscaal aftrekbaar.

Werk zorgvuldig

Naast uw drukke werkzaamheden als zzp’er, lijkt de administratie soms een tweede baan. Voor u het weet, heeft u veel facturen, offertes en bonnen liggen die u moet verwerken. Om het overzicht niet te verliezen en niet onnodig lang met uw administratie bezig te zijn, is het verstandig om direct zorgvuldig te werk te gaan en uw administratie regelmatig bij te werken. Zet een handige mappenstructuur op, bijvoorbeeld voor inkoopfacturen, verkoopfacturen, Belastingzaken en overige documenten. 

Houd rekening met de verplichte bewaartermijn

Als ondernemer heeft u een bewaarplicht van 7 jaar voor uw administratie. Het gaat om de basisgegevens van uw zakelijke administratie: grootboek, debiteuren- en crediteurenadministratie, voorraadadministratie en de in- en verkoopadministratie. Voor onroerende zaken geldt zelfs een bewaarplicht van 10 jaar. Houd hier rekening mee. 

Houd uw administratie online bij

Als u uw administratie online bijhoudt, hoeft u nooit bang te zijn dat u een bonnetje bent verloren. Wen uzelf aan om papieren bonnen direct in te scannen en digitaal te verwerken. Met de juiste boekhoudsoftware kunt u zelf uw administratie goed bijhouden. Ook is het voor een boekhouder of accountant eenvoudiger om uw gegevens te verwerken. 

Bent u zzp’er en kunt u wel advies gebruiken over uw administratie? Neem contact op met Dirk de Vries van Ivendi. Hij helpt u graag met advies, weet de juiste financiële voordelen en helpt u met het optimaliseren van uw processen. Bel 085 – 077 78 50 of stuur een e-mail naar info@ivendi.nl.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom