085 - 077 78 50

Sluit boekjaar 2020 slim af

18 november 2020

Het einde van 2020 is in zicht. Het was in vele opzichten een bijzonder jaar. Hoe kunt u er als zelfstandig ondernemer voor zorgen dat u nu nog geld bespaart? Ivendi geeft een aantal slimme tips om dit boekjaar slim af te sluiten.

·    Verschuif uw factuurdatum

Voor de werkzaamheden die u doet in december, kunt u voor de inkomstenbelasting uw factuur tot 15 januari van het volgend jaar versturen. Voor de aangifte omzetbelasting, is de datum van de factuur leidend en niet de betaaldatum. Voor de aangifte van het vierde kwartaal, worden de facturen die in december zijn verzonden, meegenomen. Het kan het overwegen waard zijn de facturen over de werkzaamheden in december in de maand  januari pas te versturen, zodat u deze mee kan nemen in de aangifte omzetbelasting over het eerste kwartaal van 2021.

Let op: u bent wettelijk verplicht uw factuur te versturen uiterlijk op de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin u uw diensten heeft verleend of uw product heeft geleverd.

·    Investeer

Het kan voordelig zijn nog voor de jaarwisseling een aantal investeringen te doen. Houd wel in de gaten dat de kosten van investeringen in bedrijfsmiddelen die langer dan een jaar meegaan, over meerdere jaren moeten worden uitgesmeerd.

·    Zorg voor overzicht

Begin vast met het verzamelen van bonnen en in- en verkoopfacturen. Maak ook een overzicht met facturen die u nog moet betalen en facturen die nog aan u moeten worden voldaan. Let op dat bij inkoopfacturen de factuurdatum leidend is.

Profiteer van de overstapactie

Wilt u nog meer tips? Maak dan dit jaar nog gebruik van de Ivendi overstapactie. Als u dit jaar nog overstapt naar Ivendi voor uw financiële en fiscale administratie, ontvangt u €100,- korting. Deze actie is in samenwerking met Counta. Wilt u hier meer over weten? Bel met Dirk, via 085 – 077 78 50 of ga naar www.ivendi.nl/contact.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom