085 - 077 78 50

Tips voor aangifte inkomstenbelasting 2020

19 april 2021

De aangifte inkomstenbelasting is een flinke klus. Daarbij was 2020 door corona voor veel ondernemers een bijzonder jaar. Ivendi helpt ondernemers, zeker in deze tijd omdat deze wellicht andere zaken aan hun hoofd hebben, bij het doen van de online aangifte zodat deze juist en op tijd kan worden ingediend voor maximaal belastingvoordeel. Wacht niet te lang, want uw aangifte moet voor 8 mei 2021 zijn ingediend.

Coronamaatregelen

Heeft u als ondernemer gebruik gemaakt van coronaregelingen zoals de TOZO, TVL of TOGS? Dan moet u sommige tegemoetkomingen zelf in de aangifte inkomstenbelasting vermelden.

De TOZO-uitkering telt mee voor uw inkomen en daar moet u belasting over betalen. Deze uitkering staat bij de vooraf ingevulde gegevens. Kloppen de gegevens niet? Neem dan contact op met uw gemeente. Zorg dat u dat op tijd doet, want het is zo mei. Ivendi kan u daarbij helpen, zodat het snel is geregeld. Daarbij bespreken we ook gelijk de andere overheidspunten met u.

Ontving u in 2020 een TVL of TOGS, dan moet u deze tegemoetkoming opgeven bij de rubrieken ‘Vrijgestelde winstbestanddelen’ en ‘Buitengewone baten en lasten. Hierover hoeft u geen belasting te betalen.

Thuiswerken en zakelijke kosten

U mag zakelijke kosten aftrekken, maar privékosten niet. Heeft u in 2020 vooral thuisgewerkt, dan heeft u mogelijk meer kosten gemaakt. Let er op welke kosten voor thuiswerken aftrekbaar zijn en welke niet. Vakliteratuur, kantoorartikelen en zakelijke telefoonkosten zijn aftrekbaar. Uitgaven voor koffie, toiletpapier of elektra zijn niet aftrekbaar.

Bekijk de volledige lijst op de website van de Belastingdienst.

Uitstel aanvragen

Tot en met 30 juni 2021 kunt u bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapbelasting en omzetbelasting. Ivendi kan dit voor u verzorgen, neem daarvoor contact op Dirk de Vries: 085-0777850.

Wij helpen u op weg!

De Belastingdienst helpt ondernemers op weg. De hulpteksten bij de online aangifte zijn dit jaar aangevuld met coronamaatregelen. Op de website van de Belastingdienst staat meer informatie en een extra checklist. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met Dirk de Vries van Ivendi. Hij helpt u graag!

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom