085 - 077 78 50

Uw administratie in 2020: zelf doen of uitbesteden?

12 december

Was 2019 een goed jaar voor uw onderneming? Heeft u geen idee? U bent niet de enige. Veel bedrijven vinden het lastig om hun financiële administratie goed op orde te krijgen. Of om conclusies te trekken uit de geregistreerde cijfers. Maar slecht overzicht kan voor grote financiële problemen zorgen. Gelukkig is er een oplossing die rust geeft en waardoor u kunt doorgaan met ondernemen.

Gevolgen van administratie zelf doen

Boetes

De gedachte ‘het komt wel’ is ondernemerseigen. Maar veel mensen nemen geen of te weinig tijd voor hun administratie en komen daardoor zelfs in de financiële problemen.

U bent bijvoorbeeld misschien weleens vergeten de aangifte omzetbelasting op tijd in te dienen. En u ontdekte dat pas toen er een aanmaning of zelfs een boete op de mat lag. Zonde, maar voor sommigen stapelen de financiële problemen zich nóg verder op.

Geen geld om belasting te betalen

Natuurlijk wilt u aan het einde van ieder jaar inkomstenbelasting betalen. Maar soms komen daar onverwachts bedragen uit die u dan helemaal niet meer kunt opbrengen. Door een gebrek aan inzicht is het geld soms al opgegaan aan investeringen of privé-uitgaven. Bovendien krijgt u na de aangifte een aanslag voor 2018, een definitieve aanslag 2019 én een voorlopige aanslag voor 2020. Niet gek dat veel bedrijven daardoor in de liquiditeitsproblemen komen. U heeft simpelweg geen geld meer om ze op te lossen.

Schaamte

In zo’n situatie durven veel bedrijven uit schaamte niet aan te kloppen bij een financieel adviseur of boekhouder. Ze wisten wel dat de administratie niet goed ging, maar hebben er te lang niet naar omgekeken. Geen zorgen, dit kan de beste overkomen. Een financieel adviseur kan u helpen om alles weer op de rit te krijgen.

Voordelen van administratie uitbesteden

Hulp bij betalingsregeling

Een financieel adviseur helpt u niet alleen met extra overzicht, maar bijvoorbeeld ook door een betalingsregeling voor u te regelen en invorderingsmaatregelen te helpen voorkomen. U kunt natuurlijk ook best zelf contact opnemen met de Belastingdienst, maar met een adviseur staat u sterker. Deze creëert begrip voor uw situatie en legt uit wat uw nieuwe gestructureerde aanpak wordt. Dat geeft u wat meer lucht.

Inzicht in dit jaar en volgend jaar

Laat u uw financiële administratie automatiseren en regelmatig controleren door een boekhouder, dan bent u altijd up-to-date. U weet waar u staat en wat u nog moet betalen en ontvangt. Met deze cijfers is het daarnaast makkelijk om een prognose te maken voor het komende jaar. Veel makkelijker dan wanneer u de cijfers bijhoudt in Excel.

Stok achter de deur

Bij Ivendi werken we bijvoorbeeld met Yuki, een inventief online boekhoudplatform. Mutaties, inkopen, verkopen, documenten als huurcontracten en verzekeringspolissen zijn zo altijd en overal toegankelijk. U krijgt ook herinneringen voor in te dienen aangiftes en te uploaden bestanden. Kortom, een stok achter de deur én meer overzicht. Zo heeft u meer tijd voor uw succesvolle onderneming in 2020.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom