085 - 077 78 50

Tips voor een zakelijke administratie op orde

25 maart 2020

Boekhouden. Voor velen geen favoriete bezigheid. Maar facturen, offertes en bonnetje stapelen zich in rap tempo op. Overzicht houden kan hierdoor lastig zijn.

Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) onderzocht de oorzaken van een betalingsachterstand. 34% van de ondervraagde Nederlanders gaf aan dat ze rekeningen wel hadden kunnen betalen, maar dit gewoonweg waren vergeten.

Het is duidelijk van groot belang dat u zorgvuldig te werk gaat. We helpen u graag op weg;

Tip 1: Open een zakelijke rekening

Stap één is het openen van een zakelijke rekening. Het is verstandig om de zakelijke administratie gescheiden te houden van uw privé financiën.

Tip 2: Bewaar investeringen vóór de start van uw bedrijf

Investeringen in bedrijfsmiddelen vóór de start van uw bedrijf zijn vaak fiscaal aftrekbaar. Bewaar de administratie hiervan daarom goed. Verzamel de bonnetjes en maak kopieën van ontvangen en verzonden offertes en facturen.

Tip 3: Sorteer volgens het bakkensysteem

Verdeel uw administratie in verschillende bakken of ordners. Bijvoorbeeld per ordner inkomende facturen, uitgaande facturen, bonnen, fiscale documenten (btw-aangiftes en inkomstenbelasting) en juridische documenten (contracten). U kunt er ook voor kiezen om dit digitaal te doen. Zorg in dat geval wel voor een goed back-upsysteem.

Tip 4: Controleer regelmatig uw rekeningen

Check of alle betalingen goed zijn verwerkt en of de bedragen kloppen. Bewaar maandelijks een overzicht hiervan.

Tip 5: Noteer herinneringen

Plaats een reminder in uw (digitale) agenda. Bijvoorbeeld dat u een belastingaangifte moet indienen. Zo voorkomt u dat termijnen ongezien verstrijken. En dat u bij die 34% hoort.

Tip 6: Houd rekening met een bewaarplicht

De Belastingdienst eist dat u een bewaarplicht van zeven jaar aanhoudt voor uw administratie. Voor onroerende zaken, zoals de huur van een bedrijfspand, is dit zelf tien jaar.

Bedrijfsadministratie uitbesteden?

Dat kan natuurlijk ook. Ivendi helpt u graag bij uw zakelijke administratie. Zo kunnen we overzichten en jaarrekeningen voor u opstellen. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van uw financiële stand van zaken. Neem gerust contact op.

Benieuwd wat Ivendi voor u kan betekenen?

Contact opnemen
Ivendi

Pompmolenlaan 19c
3447 GK Woerden
085 - 077 78 50

Algemene voorwaarden

Copyright © Ivendi  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud  |  Marketing: MyMarCom